محکومیت تهدید و نفرت پراکنی رئیس جمهور آمریکا نسبت به مقام معظم رهبری (دامت ظله)
بیانیه حقوقی انجمنهای علمی حوزههای علمیه (شامل 22 انجمن علمی) درخصوص ابراز نگرانی عمیق از نفرت پراکنی و تهدید بیسابقه رئیس جمهور آمریکا (ترامپ) نسبت به مراجع والامقام و رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَوْلَا دَفْعُ اللََّهِ النََّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدَِّمَتْ صَوَامِعُ وَ بِیَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللََّهِ کَثِیرًا وَلَیَنْصُرَنََّ اللََّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنََّ اللََّهَ لَقَوِیٌَّ عَزِیزٌ (سوره حج، آیه 40 .) رهبران الهی و عالمان دینی، آیینه تمام نمای هویت امتهای اسلامی و جوامع بشری اند و تعرض به آنان تعرض به باورها و عواطف صدها میلیون انسان و تهدیدی نسبت به موجودیت معنوی و مدنی جوامع به شمار می آید. بر این اساس و در پرتو تعالیم دینی و موازین مسلم حقوقی، انجمنهای علمی حوزههای علمیه به نمایندگی از قاطبه عالمان، فقیهان، اندیشمندان، محققان وحقوقدانان، نگرانی عمیق خود را از نفرت پراکنی و تهدید بی سابقه رئیس جمهور امریکا (ترامپ) نسبت به مرجع والامقام و رهبر فرزانه جمهوری اسلامی ایران، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (دام ظله) ابراز داشته و توجه همه مجامع و سازمانهای بین المللی، دولتها، کشورهای اسلامی و مردم آزاده جهان را به موارد زیر جلب میکند:
1 .نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین الملل و منشور ملل متحد: تهدید به ترور شخصیت های سیاسی و دینی بویژه مقامات عالیرتبه یک کشور عضو سازمان ملل متحد، نقض صریح قواعد آمره حقوق بین الملل به شمار میآید. چنین تهدیداتی نه تنها برخالف بند 4 ماده 2 منشور ملل متحد در منع تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دولتها است، بلکه با اصول مسلم حقوق بشردوستانه و قواعد حمایتی از مقامات غیر نظامی در زمان صلح و جنگ در تعارض جدی است.
2 .جریحه دارکردن احساسات عمومی و نفرت پراکنی: اقدامات و تهدیداتی از این دست، مصداق روشنی از نفرت پراکنی بوده و موجب جریحه دار شدن احساسات دینی امت اسلامی و حتی دیگر ملتهای مستقل و آزادیخواه و تمام شرافتمندان جهان میشود و قابلیت آن را دارد که موجی از واکنش های شدید و غیر قابل کنترل را در سطح منطق های و فرامنطق های برانگیزد. بند 2 ماده 20 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر گونه دعوت به کینه، نفرت ملی، نژادی یا مذهبی که محرک تبعیض، مخاصمه یا اعمال زور باشد را به موجب قانون ممنوع اعلام میکند. این بند به دنبال جلوگیری از ترویج خشونت است. این امر بویژه در پرتو ماده 1 منشور ملل متحد که تامین صلح و امنیت بین المللی را هدف اصلی سازمان ملل می داند، به وضوح تهدیدی بالفعل برای نظم جهانی به شمار می رود.
3 .مسئولیت بین المللی و کیفری مباشران و تهدیدکنندگان به ترور: مستفاد از عرف بین المللی مبنی بر ممنوعیت تهدید و ترور شخصیت های رسمی و مذهبی و برخی قواعد مندرج در اساسنامه رم (1998 ) تحریک مستقیم به ارتکاب قتل و ترور در صورتی که همراه با قصد جنایتکارانه و مخاطب معین باشد و ابعادی فراتر از ترور یک شخص پیدا کند، قابلیت پیگرد کیفری دارد و مصونیت عاملان این اقدامات را زائل میکند.
4 .لزوم واکنش فوری نهادهای بین المللی و منطقه ای: پیش از این نیز نهادهای متعددی در خصوص تهدید و اهانت به رهبران جامعه مسلمان مواضع محکم و قاطعی اتخاذ کرده و آن را در تعارض با ماده 9 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دانسته اند. انتظار می رود شورای امنیت سازمان ملل متحد و در کنار آن دبیر کل این سازمان، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی و حقوق بشری، نسبت به این تهدید صریح و بی سابقه، واکنش قاطع، علنی و موثر نشان دهند و مانع از نهادینه شدن رویههای مجرمانه و خارج از چارچوب حقوق بین الملل توسط این دسته از سردمداران یاغی شوند.
5 .حق مشروع ایران برای دفاع از خود مطابق ماده 51 منشور ملل متحد: جمهوری اسلامی ایران از حق ذاتی دفاع مشروع برخوردار است و میتواند مطابق با قواعد بین المللی از تمام ظرفیت نظامی و غیر نظامی خود در مقابله با چنین اقدامات تجاوزکارانه ای، استفاده کند. بر اساس آنچه گفته شد انجمنها و قطب های علمی و کمیسیون حقوق بشر حوزههای علمیه ضمن محکومیت شدید اظهارات غیر مسئولانه، نامشروع و خلاف همه موازین بین المللی و انسانی رئیس جمهور امریکا، از دستگاه دیپلماسی کشور، مراجع ذی صالح ملی و بین المللی و همه آزادگان جهان انتظار دارد تا با به خدمت گرفتن تمامی ظرفیت های موجود در برابر این گستاخیهای بی شرمانه ایستاده و اقدامات حقوقی متناسب را پیگیری و در محکومیت این رفتار شنیع بذل جد و جهد نمایند.
وَ مَا النصْرُ إِلاَّ مِنْ عِنْدِ اللهِ الْعَزِیزِ الْحَکِیم